wtorek, 26 lutego 2013

Zdrowy dodatek do różnych potraw - kiełki

Dzisiaj dzień pełen wrażeń - byłyśmy z  Lucynką i jej siostrą Krysią na castingu. Poszło nam całkiem nieźle i nie wykluczone, że zostaniemy już wkrótce gwiazdami telewizji :)))

Zrobiło się cieplej, już prawie widać wiosnę i wiosennie właśnie kojarzą mi się kiełki. Posiadamy w domu sprytne urządzenie gdzie można je hodować, wystarczy kupić nasionka , wsypać i codziennie skraplać wodą. Po 2-3 dniach są gotowe do jedzenia.



Nasiona można kupić prawie na każdym bazarku. Tutaj hodujemy kiełki :
- rzeżuchy
- rzodkiewki
- brokuła

2 komentarze:

  1. Mam takie samo naczynko do kiełkowania i w każdej z trzech tacek coś zawsze sobie rośnie:)) Od kilku miesięcy, kiedy to zaczęłam hodować zieleninkę podczas ponurej i zimnej zimy, nie mogę wprost nazachwycać się smakami i aromatami świeżych kiełków i jem je praktycznie codziennie:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. kiełki górą :) zdrowe, zawsze świeże, a urządzenie można niedrogo kupić w lepszym sklepie AGD więc warto je hodować w domu :)

      Usuń