Od czasu mojego przejścia na weganizm w naszej kuchni codziennie powstaje kilka nowych, pysznych dań. Jak na razie wszystkie udane, naprawdę smaczne i przede wszystkim zdrowe.
Buraczki podane w formie carpaccio z dwoma sosami do wyboru.
Czosnkowym lub balsamicznym. Zatem do dzieła :)
Potrzebujecie :
- kilka ugotowanych buraków
- pęczek dymki
Buraki po ugotowaniu obrać ze skóry, pokroić na plasterki i ułożyć na talerzu. Dymkę pokroić i posypać buraki. Wszystko polać sosem i gotowe.
Sos czosnkowy Lucynki: Sos balsamiczny Ani:
- olej kukurydziany/oliwa - olej z pestek dyni
- duży ząbek czosnku - ocet balsamiczny
- odrobina wody - ząbek czosnku
- sól - sól
- cukier brązowy lub biały - cukier brązowy lub biały
- sok z cytryny - sok z cytryny
Wszystkie składniki zmiksować. Wszystkie składniki wymieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz