Bardzo prosty przepis na pożywne śniadanie. Jest tam suszona żurawina, która słodkim smakiem równoważy kwaśne kiwi. Niestety zawiera dość dużo cukru, więc ja raczej ją odstawię , bo w zrzucaniu wagi nie będzie mi sprzyjać :)
- 2 łyżki suchej kaszy jaglanej
- malutka garść migdałów
- malutka garść suszonej żurawiny
- 1 kiwi
Migdały i kiwi pokroić w małe kawałeczki. Dodać suszoną żurawinę.Kaszę gotować w lekko osolonej wodzie około 10 minut mieszając by się nie przypaliła. Wody dajemy niedużo, bo kasza powinna ją wchłonąć. Nic tu nie odcedzamy. Dodajemy ugotowaną kaszę do pozostałych składników, mieszamy i gotowe.
Smacznego :)
heja :) fajny przepis ! a ile wody dodajesz? na oko szklanke?
OdpowiedzUsuńna 2 łyżki kaszy daję troszkę więcej niż pół szklanki wody. Kasza ma wchłonąć wodę, pod koniec trzeba ją mieszać, żeby się nie przypaliła. Całę gotowanie zajmuje góra 10 minut :)
UsuńTrafilam tu szukajac przepisow dla alergikow. Karmię wlasnie piersią drugą córkę-alergiczke... Koniecznosc i zamilowanie do dobrego jedzenia spowodowaly, ze zebralam sporo przepisów - moze tez kogos zainteresuja. Zapraszam na http://mamakarmi.blogspot.com. A kaszy jaglanej nie probowalam- musze wkrotce to zmienic!
OdpowiedzUsuńz kaszy jaglanej można zrobić cuda :)
Usuń