- 0,5 kg kiszonej kapusty
- 2 pietruszki
- 3 marchewki
- 3 ziemniaki
- 1 cebula
- seler
- por
- liść laurowy
- 2 ziarnka ziela angielskiego
- mielony kminek
- sól
- odrobina oleju kukurydzianego
- świeża natka pietruszki
Marchewkę , pietruszkę i seler zetrzeć na tarce, pora i ziemniaka pokroić w drobne kawałeczki, włożyć wszystko do garnka i zalać wodą. Dodać sól i gotować, aż warzywa będą miękkie.
Na patelnię wrzucić pokrojoną cebulę, posiekać kiszoną kapustę i dodać do cebuli. Wszystko lekko podsmażyć na odrobinie oleju. Po podsmażeniu dodać kapustę z cebulą do garnka z warzywami , dodać przyprawy i gotować jeszcze minimum pół godziny, aż kapusta będzie miękka.
Na koniec posypać natką pietruszki.
Właśnie spróbuje zrobić z Twojego Aniu przepisu :) mam nadzieję, że wyjdzie pysznie ;) A po co podsmażasz kapustę? Ja zawsze dodawałam surową taką.
OdpowiedzUsuńPrzepyszny wyszedł! Dzięki:)
OdpowiedzUsuń