sobota, 23 lutego 2013

Suszone jabłka

Prosta przekąska kiedy macie ochotę na coś słodkiego, ale nie chcecie sięgać po batonika ze sklepu. Wykorzystajcie więc to, że mamy jeszcze zimę i grzeją kaloryfery :)



Słodkie jabłka pokroić na cząstki , ułożyć na tacy i postawić na kaloryferze. Ususzenie zajmuje 1-2 dni. Potem można je przechowywać w szklanym słoiku. Smacznego !



4 komentarze:

  1. Zajadam się takimi jabłkami . Są znakomitą przekąską podczas czytania czy oglądania telewizji.

    OdpowiedzUsuń
  2. A mozna suszyc w piekarniku na minimalnej temp.? Pozdrawiam , Twoje przepisy zagoscily na stale do naszego menu, dzieki :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nie próbowałam tak robić, ale na pewno można, tylko na minimalnej temperaturze i przy uchylonym piekarniku, żeby się suszyły a nie upiekły :)

      Usuń