poniedziałek, 4 marca 2013

Sałatka z kalafiora z suszoną żurawiną

Obiecałam przepis na sałatkę, wykorzystując to, że mam już wegański majonez. Oryginalny połączenie składników daje świetny efekt smakowy. Wykonanie jak zwykle bardzo proste :)


 Potrzebujecie:

- 1 główkę kalafiora
- 1 puszkę kukurydzy
- pęczek koperku
- dwie garści suszonej żurawiny
- 1-2 ząbki czosnku
- wegański majonez - przepis w poprzednim poście


Kalafior dokładnie myjemy, odrywamy zielone liście (możemy je wykorzystać do soku warzywnego). Kroimy kalafior na malutkie części i wsypujemy do miski. Dodajemy odcedzoną kukurydzę, żurawinę, ząbek lub dwa wyciśniętego czosnku i pokrojony drobno świeży koperek. Całość mieszamy i dodajemy wegański majonez. Gotowe :)





6 komentarzy:

  1. mmm a mnie jak zawsze powala w Niej żurawina ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nadaje słodkości - ja też ją uwielbiam :)

      Usuń