sobota, 7 grudnia 2013

Kasza jaglana z cytryną i kolendrą

Jak tylko robi się coraz zimniej bardzo chętnie jem dużo kaszy jaglanej. O jej właściwościach pisałam już tutaj. Po wczorajszych pieczarkach dziś najprostszy na świecie przepis na pyszne śniadanie czyli kasza jaglana z cytryną, świeżą kolendrą i miodem lub syropem z agawy wg uznania.


Potrzebujecie:

- 3 łyżki suchej kaszy jaglanej
- 1 łyżkę miodu lub syropu z agawy
- 1 łyżeczkę soku z cytryny
- pół małej garści pokrojonej kolendry


Kaszę gotujemy według tego przepisu. Przekładamy do miseczki, dodajemy sok z cytryny, miód/syrop z agawy i posiekaną świeżą kolendrę. Możemy dorzucić orzechy jeśli akurat macie je w domu. I gotowy zdrowy, pyszny, sycący posiłek. Smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz