wtorek, 9 kwietnia 2013

Dynia na ostro

Kto powiedział, że dynię można jeść tylko jesienią ? Dynia na ostro to kolejne proste danie, a rozgrzewające przyprawy sprawią, że troszkę cieplej będzie Wam się czekać na wiosnę, która idzie do nas naprawdę długo :)


Potrzebujecie:

- kawałek dyni
- świeży korzeń imbiru
- świeży czosnek
- sól/pieprz
- łyżka oleju kokosowego
- opcjonalnie chilli


Dynię kroimy na kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, wrzucamy dynię, dodajemy wyciśnięty czosnek, starty korzeń imbiru, sól i pieprz do smaku. Smażymy bez przykrycia ok. 10-15 minut, sprawdzając by dynia nie zamieniła nam się w papkę :)



2 komentarze:

  1. Uwielbiam dynie! z patelni lub piekarnika jest najlepsza. Z imbirem nie probowalam, ale moze warto.
    Karenina

    OdpowiedzUsuń