czwartek, 8 sierpnia 2013

Koktajl z kapusty i czerwonej papryki

Kolejny koktajl i duża porcja witamin. Dzisiejszy z białej kapusty, której trochę zostało po wczorajszej słodkiej kapuście z curry. Kolor może niezbyt zachęcający, ale smak bardzo dobry. U nas koktajle robimy już codziennie rano i zdrowo zaczynamy dzień, co i Wam polecam :)
 
Potrzebujecie :

- kawałek białej kapusty
- czerwoną paprykę
- jabłko
- ogórka
- natkę pietruszki
- sok z cytryny
- wodę
 

Kapustę kroimy na małe kawałki by ułatwić trochę pracę blenderowi. Dodajemy pokrojoną paprykę, obrane jabłko i ogórka, trochę natki pietruszki. Wyciskamy łyżeczkę soku z cytryny by żelazo lepiej się wchłaniało. Dolewamy wody, miksujemy i gotowe :)

Ja do swoich koktajli daję zawsze odrobinę kurkumy i siemienia lnianego, ale to sami musicie ocenić wg smaku czy i dla Was będzie ok :)






4 komentarze:

  1. Odpowiedzi
    1. zazwyczaj mieszam to co akurat jest w domu :)

      Usuń
  2. A czemu obieramy jabłko?

    OdpowiedzUsuń
  3. Właśnie zrobiłam i wyszło pyszne, a zapach super :) polecam

    OdpowiedzUsuń