Obiecałam przepis na sałatkę, wykorzystując to, że mam już wegański majonez. Oryginalny połączenie składników daje świetny efekt smakowy. Wykonanie jak zwykle bardzo proste :)
Potrzebujecie:
- 1 główkę kalafiora
- 1 puszkę kukurydzy
- pęczek koperku
- dwie garści suszonej żurawiny
- 1-2 ząbki czosnku
- wegański majonez - przepis w poprzednim poście
Kalafior dokładnie myjemy, odrywamy zielone liście (możemy je wykorzystać do soku warzywnego). Kroimy kalafior na malutkie części i wsypujemy do miski. Dodajemy odcedzoną kukurydzę, żurawinę, ząbek lub dwa wyciśniętego czosnku i pokrojony drobno świeży koperek. Całość mieszamy i dodajemy wegański majonez. Gotowe :)
mmm a mnie jak zawsze powala w Niej żurawina ;)
OdpowiedzUsuńnadaje słodkości - ja też ją uwielbiam :)
UsuńMam wykorzystać surowy kalafior?
OdpowiedzUsuńtak surowy, dobrze umyty :)
UsuńDzięki, bardzo fajna sałatka!
Usuńcieszę się, że smakuje :)
Usuń