sobota, 2 marca 2013

Świeży sok warzywno-owocowy

Świeżo wyciśnięty sok warzywno-owocowy to pyszna bomba witaminowa.
Jeśli macie w domu sokowirówkę nie zawahajcie się jej użyć :)


 Do soku potrzebujecie:

- kilka marchewek
- 2 buraki
- pietruszkę
- kawałek selera
- kawałek białej rzodkwi
- kilka jabłek ze skórką
- jeśli robiliście szpinak z mrożoną cytryną z poprzedniego posta to macie też
  łodyżki szpinaku :)

Warzywa obieramy, jabłka oczyszczamy z gniazd nasiennych i w sokowirówce wyciskamy sok. Pijemy od razu - im świeższy tym zdrowszy.


W sokowirówce zostanie nam pulpa z wyciśniętych warzyw i owoców. Nie wyrzucamy jej, bo będzie składnikiem kolejnej wersji pasztetu. Jakiego ? Jeszcze nie wiem - jutro będziemy coś wymyślać :)


3 komentarze:

  1. super, wyglada swietnie, ja pijam soki codziennie rano od kilku lat:-) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja jeszcze nie piję ich codziennie ale dążę do tego :) pozdrawiam również :)

      Usuń
  2. Jestes genialna! To faktycznie mozna uzyc do pasztetu! :)

    OdpowiedzUsuń