Dzisiaj mija miesiąc od wkroczenia na drogę zdrowego wegańskiego jedzenia.
Z tej okazji krótkie podsumowanie i w nagrodę torcik w postaci wegańskiego Caprese. Tradycyjne włoskie Caprese to pomidory z mozzarellą, a tu ser został zastąpiony białą rzodkwią. Wyszło ślicznie i pysznie :)
- prawie 4000 wyświetleń bloga
- 106 osób, które TO LUBIĄ na facebooku - bardzo Wam dziękuję :)
- dużo lepsze samopoczucie
- ładniejsza cera
- 5 kg mniej
Na torcik potrzebujecie: Na sos potrzebujecie:
- 1-2 pomidory - 1-2 łyżki soku z cytryny
- 1 dużą białą rzodkiew - 1-2 łyżki octu balsamicznego
- świeżą bazylię do przybrania - oliwę / ja dałam olej z pestek dyni
- sól
- brązowy cukier
- ewentualnie wyciśnięty czosnek
Pomidory i rzodkiew kroimy na plasterki i układamy na przemian. Wszystkie składniki sosu mieszamy dokładnie w szklance, aż cukier się rozpuści. Próbujemy sos do smaku, niektórzy wolą bardziej słodki inni bardziej kwaskowy. Dekorujemy torcik sosem i bazylią i zajadamy :)
Och to GRATULACJE :-)Przyznam, że często tu zaglądam i korzystam w domu z Twoich wspaniałych przepisów. Pozdrawiam i czekam na kolejne. Lafemka.
OdpowiedzUsuńdziękuję bardzo :) Cieszę się, że korzystasz z przepisów i potrawy Ci smakują. pozdrawiam również :)
UsuńPyszniutkie :) delikatny pomidor z ostrą rzodkwią:) Pozdrawiam:*
OdpowiedzUsuńoj pyszniutkie, choć to potrawa może bardziej na lato :)
Usuńpozdrawiam również :)