Z pewnością wielu wegan, tak jak i teraz mnie, nurtuje pytanie co jeść do pieczywa. Ja na razie jestem jeszcze "zielona", ale cały czas szukam nowych pomysłów. Jednym z rozwiązań są pasty. Była już pasta z białej fasoli, dzisiaj więc spróbujmy z czerwonej.
Potrzebujecie:
- 1 puszkę czerwonej fasoli
- trochę oleju kukurydzianego/oliwy
- 1-2 łyżki soku z cytryny
- sól
- odrobinę chilli
- słodką papryka
- majeranek
- curry
Fasolę odcedzamy i przekładamy do miski. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki, miksujemy i gotowe. Przyprawy możecie dobierać dowolnie według własnego smaku, Na koniec posypujemy szczypiorkiem lub dymką.
Bardzo lubię pasty z roślin strączkowych, z fasoli są super :-)
OdpowiedzUsuńja jestem w nich dopiero początkująca, ale też już je uwielbiam :)
Usuń