poniedziałek, 11 marca 2013

Pasta z czerwonej fasoli


Z pewnością wielu wegan, tak jak i teraz mnie, nurtuje pytanie co jeść do pieczywa. Ja na razie jestem jeszcze "zielona", ale cały czas szukam nowych pomysłów. Jednym z rozwiązań są pasty. Była już pasta z białej fasoli, dzisiaj więc spróbujmy z czerwonej.

Potrzebujecie:

- 1 puszkę czerwonej fasoli 
- trochę oleju kukurydzianego/oliwy
- 1-2 łyżki soku z cytryny
- sól
- odrobinę chilli
- słodką papryka
- majeranek
- curry


Fasolę odcedzamy i przekładamy do miski. Dodajemy wszystkie pozostałe składniki, miksujemy i gotowe. Przyprawy możecie dobierać dowolnie według własnego smaku, Na koniec posypujemy szczypiorkiem lub dymką. 



2 komentarze:

  1. Bardzo lubię pasty z roślin strączkowych, z fasoli są super :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja jestem w nich dopiero początkująca, ale też już je uwielbiam :)

      Usuń