czwartek, 17 lipca 2014

Surowe wstążki z cukinii z pastą z suszonych pomidorów

Na dzisiejszy obiad kolejne danie na surowo. Wstążki z cukinii z pastą z suszonych pomidorów, nerkowców i bazylii. Równie proste do wykonania jak springrollsy z poprzedniego posta, a jednocześnie bardzo sycące dzięki orzechom i po prostu przepyszne :)


Potrzebujecie:

- cukinię
- dwie garści suszonych pomidorów ( ja dałam zwykłe suszone, nie te z oliwy)
- dwie garści nerkowców
- kilka listków bazylii
- ząbek czosnku


Cukinię obieramy ze skóry i obieraczką tworzymy z niej wstążki. Nerkowce i suszone pomidory zalewamy na 15 minut wodą. Potem odlewamy część wody i nerkowce, suszone pomidory, listki bazylii i wyciśnięty czosnek wrzucamy do blendera i miksujemy lub tak jak ja to zrobiłam mielimy wszystko w maszynce. Otrzymaną pastę mieszamy ze wstążkami cukinii i mamy pyszny i zdrowy surowy posiłek :)  Smacznego !


7 komentarzy:

  1. ja bym zblanszowała te wstążki.ale to moje prywatne świry z żołą
    dka się odezwały

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. można i zblanszować , można i ugotować :) ja akurat chciałam na surowo :)

      Usuń
  2. Anko Weganko z Nieba mi spadłaś! :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. wygląda przepysznie! :) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. Super przepis! Bardzo dziękuję!

    OdpowiedzUsuń
  5. a czemu bez mięsa ?

    OdpowiedzUsuń