Słodki buraczek idealnie pasuje do kwaskowych wiśni, nie trzeba dodawać żadnego cukru i otrzymujemy prosty, dwuskładnikowy i pyszny koktajl. A że wiśni mamy teraz pod dostatkiem - do dzieła kochani :)
Potrzebujecie:
- trochę wiśni
- 2 buraczki
- wodę
Buraczka obieramy ze skóry, ucieramy na tarce by pomóc trochę blenderowi :) Mój blender nie ma super mocy, więc żeby go nie zepsuć wolę buraczki najpierw utrzeć, co naprawdę zajmuje chwilę. Może tylko wracając do domu zaopatrzcie się w aptece w jednorazowe rękawiczki, bo jak wiadomo burak lubi brudzić dłonie na czerwono. Wiśnie myjemy i drylujemy - jeśli macie drylownicę to super, jeśli nie to np. spinaczem biurowym, który to sposób znany jest od dawna.
Utarte buraczki i wydrylowane wiśnie wrzucamy do blendera, zalewamy wodą i miksujemy.
I gotowe. Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz